Melyik padló az ideális számomra?

Természetes fa vagy laminált/vinil padló?

  1. Ár: A természetes fapadlók drágábbak, mint a mesterséges laminált vagy vinil padlók. Minél több fa felhasználására van szükség az adott padlóhoz, annál magasabb az ára. A mesterséges padlólapok préselt farostokból készülnek, a természetes parketta viszont kizárólag fából, így ez utóbbi ára lényegesen magasabb.
  2. Tartósság: A külső tényezők tekintetében a természetes padlók lényegesen sérülékenyebbek, mint a mesterséges padlók. Az olyan behatások, mint például a túlzott napsugárzás sokkal jobban károsítják a fapadlót, és a mindennapos használat során a karcolások is gyakoribbak ezen a felületen.
  3. Karbantartás: A laminált vagy vinil padlók ápolása nem igényel akkora figyelmet, mint a fapadlóké, így partvissal, porszívóval és felmosóruhával is könnyedén tisztathatjuk őket. A fapadlók esetében a felmosáshoz csak kevés vizet és megfelelő, karcolást vagy károsodást nem okozó tisztítószereket használhatunk, pontosan betartva a terméken lévő használati útmutatót. Az ALEX speciális termékeket kínál a fapadlókhoz, a laminált és a vinil padlókhoz egyaránt. Fedezze fel termékeinket!

Most, hogy már ismeri a természetes fapadló és a laminált vagy vinil padló közötti három lényeges különbséget, készen áll arra, hogy megtalálja a megfelelő burkolatot otthonába. Ön melyiket választaná?