Bútorápolás

A fa az otthonok dekorálásához széles körben elterjedt anyag, melyet bútorokhoz és burkolatokhoz előszeretettel használnak. Sérülékeny anyagról lévén szó, megfelelő karbantartást igényel, hogy ne veszítse el eredeti szépségét.

Fontos azoknak a hatásoknak, körülményeknek az ismerete is, amelyek felgyorsíthatják kopását, és amelyek miatt gyakoribb karbantartást igényelhet.

– A fa bútorokat óvjuk a hőtől. Hő leadására képes tárgyakat ne helyezzen fa felületre, vagy használjon megfelelő terítőt vagy alátétet, hogy elkerülje a fával való direkt érintkezést. A forróság hatására a fa elveszítheti eredeti színét vagy bevonatát.
– Ne feledje, hogy a napsugárzásnak kitett bútorok gyorsabban kophatnak. Az erős fény agresszíven hat a lakkokra és egyéb bevonatokra. Ha lehetséges, kerülje el, hogy fa bútorai naponta több órán át legyenek kitéve a közvetlen napsugárzás hatásainak.
– Ne tegye bútorait túl nedves vagy túl száraz környezetbe. A túl sok nedvesség hatására a bútor megszívhatja magát vízzel és eldeformálódhat. A túl száraz levegő viszont apró repedések kialakulásához vezethet.
– Gyakran tisztítsa meg bútorait.

Az ALEX széles termékskálát kínál a bútorápoláshoz. Használhatja régi, rusztikus bútoraihoz, vagy bármilyen más fából készült bútorhoz, kerethez vagy dísztárgyhoz. Válassza az igényeinek leginkább megfelelő terméket és adja meg azt az ápolást tárgyainak, amit azok megérdemelnek.

Bútorápoló spray: védi és megújítja bútorát, segít megőrizni annak eredeti fényét. Egyedi összetételének köszönhetően ragyogóvá teszi a felületeket és megújítja a bútor színét.

Extra Ápolás bútorápoló kendő: tisztít, ápol és eltávolítja a port a bútorról.

Antisztatikus bútorápoló: ideális a tisztításhoz és a bútor eredeti fényének visszaállításához. Összetételének köszönhetően késlelteti a por lerakódását, és segít, hogy a felületek hosszan megőrizzék tisztaságukat.

Regeneráló krém: maximálisan ápol és véd, megújítja a bútort és visszaadja újszerű fényét.