Hasznos tanácsok a laminált padló ápolásához

A laminált padlók alapanyaga szintén fából származik, de nem tömörfa. Látványa hasonlít a valódi fáéra, emellett nagyon ellenálló és ragyogó hatású. A belőlük készült padlók erősek, bírják a mindennapi otthoni használatot, azonban fontos, hogy ezeket a padlókat is ápoljuk és védjük a használat és környezeti tényezők okozta károsodásoktól.

A laminált padlók egyik előnye, hogy karbantartásuk sokkal kevesebb erőfeszítést igényel, mint a fából vagy márványból készült padlóké. Ennek ellenére javasoljuk, hogy újszerű állapotuk megőrzése érdekében ezeket is megfelelően ápolja és tisztítsa.

Az alábbiakban a laminált padlók ápolására vonatkozó tanácsainkat olvashatja:

1. Tegyen szőnyeget vagy lábtörlőt a pornak leginkább kitett helyekre, például a bejárati ajtóhoz, hogy az érkezők megtörölhessék cipőjüket, majd átvehessék papucsaikat. Ezzel megelőzheti, hogy a kintről behozott por beszennyezze lakását, vagy akár megkarcolja laminált padlóját.

2. A bútorok, székek és asztalok lábaira ragasszon filcből készült alátétet, hogy elkerülje a sérüléseket, karcolásokat. Rendszeresen ellenőrizze az alátétek állapotát, és szükség esetén cserélje le őket, ha elhasználódtak és már nem védenek megfelelően.

3. Kerülje a tartós nedvességet, magas páratartalmat.

4. Takarítás előtt győződjön meg arról, hogy nincs-e nagyobb koszdarab a padlón. Használjon minél kevésbé vizes felmosót és speciális tisztítószert a padló ápolásához, például az ALEX laminált padlókhoz gyártott felmosóit.