Hogyan tisztítsam a laminált padlót?

A laminált padlók sajátossága, hogy hosszú élettartamúak, nagyon erősek, ugyanakkor a fához hasonló dekoratív felületet biztosítanak.
Emellett könnyen tisztíthatóak, elegendő a felületükről összegyűjteni a port és a szennyeződéseket, majd áttörölni egy nedves felmosóval. Ha a padló erősen szennyezett, vízzel és semleges tisztítószerrel törölje át a felületet, alaposan kicsavarva a felmosót. Bár a laminált padló jól tűri a nedvességet, jobb, ha nem nedvesítjük túl a takarítás során, a foltok jó része könnyen eltávolítható egy nedves törlőkendővel is.

Hogy a lehető legtovább megőrizhesse padlója eredeti szépségét, kövesse a következő három aranyszabályt:

1) Használjon speciálisan laminált padló tisztításához való termékeket a napi takarításhoz. Ezek segítségével a lehető legjobban óvhatja és ápolhatja burkolatait.

2) Gondosan és finoman takarítsa a felületét. A legtöbb laminált padló vízálló bevonattal rendelkezik, de ennek ellenére tanácsos kerülni a túl sok víz használatát. A legjobb hatás elérése érdekében használjon nedves felmosóruhát a takarításhoz.

3) Évente 1-2 alkalommal használjon laminált padlóhoz készült viaszt az apróbb hibák kijavítására és a padló ragyogásának növelésére.