Különbségek a természetes és a mesterséges anyagokból készült padlók között

Tudja, mi a különbség a természetes fa és a mesterséges anyagokból készült padlók között? A kétféle burkolat közötti eltérések a következő három kulcsterületen jelennek meg:

1. Ár: Természetesen a kétféle burkolat árai eltérőek. Minél több fa felhasználására van szükség az adott padlóhoz, annál magasabb az ára. A mesterséges padlólapok préselt farostokból készülnek, a természetes parketta viszont kizárólag fából, így ez utóbbi ára lényegesen magasabb az előbbinél.
2. Tartósság: a mesterséges padlók lényegesen ellenállóbbak, mint a természetes fapadlók. Az olyan behatások, mint például a túlzott napsugárzás sokkal jobban károsítják a fapadlót, és a mindennapos használat során a karcolások is gyakoribbak a természetes fafelületeken.
3. Karbantartás: A mesterséges padlók ápolása nem igényel akkora figyelmet, mint a fapadlóké, így partvissal, porszívóval és felmosóval is könnyedén takaríthatjuk őket. A fapadlók esetében a felmosáshoz csak kevés vizet és karcolást vagy károsodást nem okozó tisztítószereket használhatunk, pontosan betartva a terméken lévő használati útmutatót. Az ALEX speciális termékeket kínál valamennyi padlófajtához.

Most, hogy már ismeri a természetes fapadló és a mesterséges padló közötti három lényeges különbséget, készen áll arra, hogy otthona padlóiról megfelelően gondoskodjon.